Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Do posledního písmenka přesné. Neskutečné a nekonečné ticho, které člověk po nehodě vnímá, tak nějak zautomatizované jednání a konečné uvědomění si, poměrně dlouho po situaci.. Znám to včetně toho, že jsem danou nehodu viděl. Rozstřelená auta na sto metrů daleko, během vteřiny. V mém případě byli oba řidiči, a díky Bohu neměli spolujezdce, ošklivě zranění, ale naštěstí ne smrtelně. Doba, než přijeli hasiči, byla nekonečná a oživování strašlivě dlouhé. Po předání situace hasičům a informací policistům jsem sedl do auta a odjel. Teprve po delší době mi to také opravdu docházelo. Už bych nikdy nechtěl být v té situaci prvního (jsem dobrovolný hasič, čas od času se dostaneme k nějaké nehodě, ale ty pocity jsou jiné - člověk má čas se na to alespoň trochu připravit). Na druhou stranu to bylo hodně poučné. Když na vlastní oči vidíte co a jak snadno se může stát, dáte si na určité situace či vážné porušování pravidel sakra pozor.

16 1
možnosti
MH

Mazec. Z těchto psaní mám vždy jeden zásadní závěr, jezdit tak, abych takový zážitek pokud možno nikdy neměl.

10 0
možnosti
Foto

Hezky napsané...

5 1
možnosti
PM

Klobouk dolů pane, máte můj obdiv.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 3
možnosti
AR

A37d47a71m 60R28y74c36h59l32ý

15. 1. 2013 10:55

to já asi také

1 1
možnosti

Jste borec a statečnej a všecko. Zasluhujete medaili. Nemám, tak posílám pusu.VR^

11 1
možnosti
PC

Dobře napsané, a naprosto chápu stavy zachránců..R^. jako profesionál se s takovými případy setkávám tak jednou měsíčně už přes 20 let a stále si na to nemohu zvyknout. Rada dispečinku záchranky je sice v pořádku, ale jsou-li zranění devastující, v podstatě nemá příliš cenu osobu vyproštovat...pokud nehrazí nebezpečí z prodlení...třeba požár.

Jinak prostě ten, kdo je schopen reagovat v takové situaci, musí velet...lidé ve stresu potřebují jasné, jednoduché příkazy a pak jsou schopni je plnit...protě něco ve smyslu...udělej to a to, zavolej tohle číslo, přínes to.

Přeji všem, aby o takových věcech jen četli... R^

30 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 1
možnosti
PC

Je dobre, ze jste to napsal. Presne tak, jak to je. Tady plati vic nez jinde, ze pokud je konec dobry, vsechno je dobre. V opacnem pripade pak na hodne dlouho otazka, zda se neco nemohlo udelat jinak, lepe (odpoved byva ano), a zda by to pomohlo (odpoved je "snad"), a to se cloveku z hlavy spatne dostava. Klobou dolu pred Vami, ze jste prilozil ruku k dilu, a jeste bez prikras napsal, jak takove situace v realu vypadaji. Dril ma smysl.

9 0
možnosti
ZZ

Ano, teorii může mít člověk naučenou klidně i pozpátku, ale praxe ho kolikrát totálně zaskočí. Já bych to, co jste udělal Vy a Váš neznámý kolega, asi určitě bych to nezvládla. Skutečně smekám před lidmi, kteří dokáží takto pomoct. R^

Článek je napsaný parádně, jasná karma. Rozhodně by neměl zůstat jenom tady na blogu, měl by se dostat k co nejvíce čtenářům.

7 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5100x
Dění kolem nás by nemělo zůstávat bez reakce a povšimnutí.